Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2010 19:20 - Инджи, Мехмед и къде се дяна перлата в ДПС
Автор: voxpopuli Категория: Политика   
Прочетен: 1554 Коментари: 2 Гласове:
1



Никога не съм гледал турски сериал. Не съм гледал и новините на турски. Но пък новините за турците в България винаги са ми били интересни.
Не само защото отговорите на Доган се чакат с такова нетърпение и от приятелите му и от противниците му. 
Порових се в интернет, за да разбера какви са тези Инджи и Мехмет, по които въздишат бабите. Та прочетох следното : "Животът на Инджи се променя изцяло, когато чичо й съобщава, че богатото и известно семейство Шадоолу я е избрало за своя бъдеща снаха. Инджи е влюбена в сина на Шадоолу - Мехмет - още от дете. Тя се премества в Истанбул, изпълнена с очакване да започне нов живот с мъжа, когото обича. Междувременно в тежка катастрофа Мехмет загубва приятелката си, с която е бил 6 години въпреки неодобрението на родителите си. Една вечер той се забърква в побой и дядо му го спасява. От този момент нататък Мехмет започва да изпълнява всичко, което дядо му пожелае, включително това да се ожени за Инджи, въпреки че сърцето му не е готово за нова любов. Преди сватбата главният герой променя решението си и избягва, в резултат на което болният му баща умира от инфаркт."
Егати бозата, си казах и си обещах никога да не погледна Перла. Но пък се изкушавам да открия образите на Инджи и Мехмет в едно друго патриархално семейство - ДПС.

"Доган прави чистка в ДПС", прогърмя един от сайтовете днес. Личното решение на Сокола да подмени заместник-председателите си обаче най-малкото трябва да се разглежда като чистка. Защото наистина от бюрото са извадени бившия земеделски министър Нихат Кабил, Корман Исмаилов и Росен Владимиров. Мога да кажа че познавам двама от тримата "изгонени". И спокойно мога да кажа, че ДПС по-скоро ще загуби, отколкото ще спечели от изваждането им. Но както и да е. Къде къде по интересно ми е да видя къде е перлата.
За Инджи се бори само един образ - Емел Етем. Перлата на движението по време на мандата беше забъркана в толкова скандали, преписаха и атетити към всякакви служби и мераци да сложи ръка върху парични потоци. Малко хора обаче знаят или помнят, че Емел е родена в Исперих в консервативно семейство. Избраникът на сърцето и обаче е българин - Стефан Тошков. Тука малко сериалите се завъртат към Брак с чужденец, ама нейсе. Колко от вас знаят че Емел е въртяла пергела като технолог в Русе? Със сигурност малко от вас. Още по-малко обаче знаят че дамата е произведена в чин майор - без майтап. Спомням си как за кратко заедно с Рамадан Аталай си навлякоха гнева на Доган, който послуша тогавашната си дясна ръка Осман Октай. Първо бяха извадени от листите, после Октай беше "анатемосан" - ще ме извините за израза. Та Етем откри партийната любов. Не случайно в превод името и означава Благодатната мечта.
А знаете ли как се превежда - "Зрялото потекло и интелигентност"? Касим Дал. Другият заместник, който се "прости" с поста си. 4 години в затвора заедно с Доган обаче го правят един от най-верните му хора.
Какво може да се крие зад рокадите по върха на ДПС? Ами чисто и просто прегрупиране. Да сте чули представител на ДПС да коментира наскоро каквито и да било решения на правителството или премиера Бойко Борисов? Няма и да чуете. Особено от новите заместници - Лютви Местан ще продължи да бъде рупорът на ДПС в парламента, който обаче ще влиза в остри битки предимно с Атака и Синята коалиция. Истинско изкушение е да слушаш речите на бившият преподавател по български и литература и умението да се овладее езика. Финото европейско лице Филиз Хюсменова ще бъде последната, която ще влезе в остър конфликт с някого. За комуникативните способности на Христо Бисеров се носят легенди, а за екс-заместника на Кушлев Рушшен Реза никой още не е разбрал какво да каже. А колко от коментаторите си спомнят, че Алиосман Имамов нарочно смени българското си име преди 10-ина години и произходът му води към българите-мюсюлмани?
Ново лице, нова политика. Старите кадри, натрупали негативи минават назад, за да не предизвикват анти-риторика. и така стигам до аналогията с турските сериали.
Инджи, която се жени за Мехмет. Ама май се оказва, че повечето зрители на "Перла" са българи. И затова ролите на Инджи и Мехмет са за други. Да не говорим за дядото на Мехмет, който го кара да прави каквото той си поиска. Кои са българските аналози ли? Ами преценете сами....


Тагове:   перла,   ДПС,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - perla
14.02.2010 11:12
super film
цитирай
2. анонимен - И кое му е супер на тъпия филм? Как...
05.03.2010 12:58
И кое му е супер на тъпия филм? Каквото и да ги правиш, турците си остават турци. Характерът им и той - турски. Може и да им се иска да се правят на европейци, ама не стават. Все са си с турските нрави.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: voxpopuli
Категория: Политика
Прочетен: 94813
Постинги: 55
Коментари: 64
Гласове: 189
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930