Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2010 10:48 - Ще се превърне ли Таня Дончева в левия Бойко Борисов
Автор: voxpopuli Категория: Политика   
Прочетен: 771 Коментари: 0 Гласове:
1



Чета разни мастити социолози за спада в рейтинга на ГЕРБ. Икономическата криза, лутането в търсенето на решения за запълване на бюджетната дупка. Очаква се при такава криза и министри на системата темерут - поразяваща уста опозицията рязко да си го вдигне. Рейтинга. Обаче на столетницата ще и трябва нещо повече от трибестан, за да вдигне самолета.
Колкото и да спада доверието в ГЕРБ то не се прелива в БСП. Или ДПС. Да не говорим за НДСВ, на които гледах наскоро някакъв клип по телевизиите за подписването на договора за ЕС. А, и едно интервю на Царя.
И каква е причината? На Позитано здраво замириса на мухъл. Когато няма вентилация въздухът се спарва, появяват се микроби, които могат да предизвикат инфекция. А на тази възраст 100 и отгоре това може да бъде доста кофти. Не е като едно време, би казал поета и ще слезе от трамвая. Щото вече няма пътници. Ама дали от ватман ще стане паркетен лъв или ще подкара метрото е друг въпрос....
Та за Таня Дончева. Винаги ми е харесвала като оратор. Превръща диалекта си в очарование. Погледът строга господарка бързо преминава в закачлив смях, който реже като бръснач с пуснатите реплики. Сега ще прави движение 21.
Ако не знаете новия виц за движението да ви кажа - щели да се прекръстят на 69. Ама не заради Кама Сутра, ами заради маршрута на автобуса - тръгва от Дървеница, минава през Лесотехническия, Осеменителната станция и свинефермата.
Дребно заяждане. Но са ясни няколко неща - БСП загуби изборите тежко. Хайде, на всекиго се случва би казал чичкото от рекламата. Има един друг който не бил летял 3 месеца. Ама в БСП не са летели вече осем. И по нищо не личи как ще полетят.
Ле е кофти за загубиш, кофти е когат не можеш да спечелиш когато опонента ти губи. Затова трябва да се замислиш.
БСП трябва да се раздели с идеята за монолитното ляво пространство. Малките организации ашладисани досега от столетницата нямаше как да издържат. На БСП и трябва нещо като Бойко Борисов. Да говори така че да бъде разбиран, а не като от 13-я конгрес. Да не се обръща с другарки и другари. Да спре да се гордее че баба му или баща му са били ятаци. Това е вече минало. Като сме в Европа, трябва да се замислят за нова лява политика.
Ще се превърне ли Таня Дончева в новия Бойко? Може и да успее. Тя не цепи басма на никого. Пробива напред с това което и е между ушите. Обаче трябва да спре със свенливото отношение към партията майка. На Бойко не му пукаше че СДС има 20 годишна история. Нито от Иван Костов. Време е Дончева да разбере, че няма как да спечели без ясната си критика към партията. А в БСП да вникнат, че нова политика  със стари членове не се прави. Особено ако вече са омекнали. Откъм влияние.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: voxpopuli
Категория: Политика
Прочетен: 94102
Постинги: 55
Коментари: 64
Гласове: 189
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031